Asistované kontakty

Asistované kontakty pomáhají dětem v navázání kontaktu se svým rodičem nebo s jiným blízkým příbuzným nebo osobou blízkou. Tato služba se zaměřuje na rozvoj komunikace v rodinném systému a zajišťuje bezpečí pro dítě, aby navázalo vztah s osobou blízkou za pomoci zkušeného odborníka. Naším zájmem je, aby bylo dítě spokojené, cítilo se bezpečně a mohlo se zdravě rozvíjet.

Služba je poskytována na žádost rodičů nebo orgánu sociálně právní ochrany dítěte (OSPOD) či nařízením soudu. Službu může využít jakákoliv rodina, kde je vazba mezi dítětem a jedním z rodičů vlivem různých faktorů narušena či zcela zpřetrhána. Na věku dítěte nezáleží.

Nepotřebujete doporučení OSPOD či soudu. Služba je poskytována zdarma.

SLUŽBA JE VHODNÁ V NÁSLEDUJÍCÍCH PŘÍPADECH:

• Asistovaný kontakt je vhodný v případě, že je potřeba navázat, znovu navázat nebo obnovit vztah mezi dítětem a rodičem či prarodičem, který byl ze závažných důvodů přerušen.
  • Jedná se o krizové situace v rodině (např. rozvody, rodič má problém s návykovými látkami, rodič trpí duševním onemocněním, v rodině došlo k domácímu násilí atd.).

Průběh služby:
Informační schůzka s rodiči
Plánování spolupráce
Seznámení s pravidly a sepsání dohody
Asistovaný kontakt dítěte s rodičem
Průběžná spolupráce s dalšími odborníky (psycholog, mediátor, OSPOD, odborné sociální poradenství)

SLUŽBU POSKYTUJEME PO–PÁ OD 13.00 DO 18.00 HODIN
(VŽDY NA ZÁKLADĚ TELEFONICKÉHO OBJEDNÁNÍ PŘEDEM).

Kontakt:

e-mail: charita@charitalovosice.cz